معرفی جلد دوم کتاب شبکه های نرم افزار محور SDN Book second volume


کتاب SDN دکتر منتظرالقائم دانشگاه اصفهان

کتاب شبکه های نرم افزار محور (رویکردی جامع) نوشته پاول گورانسون و همکارانش پانزده فصل دارد که ترجمه آن در دو جلد ارائه شده است. در جلد اولِ ترجمه این کتاب و در قالب هشت فصل ابتدایی، مباحث مهمی از جمله چرایی شبکه های نرم افزار محور، نحوه پیدایش آن، نحوه عملکرد و مشخصات فنی پروتکل هایش بررسی شدند. همچنین تعاریف گوناگونی از منظرهای مختلف برای این شبکه ارائه گردید. در نهایت، به کارگیریِ این شبکه در مراکز داده بررسی شد. در جلد دوم، هفت فصل باقیمانده از کتاب اصلی ترجمه شده است. مباحثی که در جلد دوم مطرح می شود شامل شبکه های نرم افزار محور در سایر محیط ها از جمله شبکه های سیار و نوری، مجازی سازی توابع شبکه، بنیاد شبکه سازی باز و بازیگران اکوسیستم آن است. همچنین انواع اپلیکیشن های شبکه های نرم افزار محور، انواع کنترل کننده های این شبکه، شبیه سازهای مختلف و نمونه هایی از پروژه های متن باز این شبکه بحث و بررسی می گردد. در دو فصل آخر نیز کسب و کارها و استارت آپ های پیرامونش و نیز آینده این شبکه و موضوعات بازی آورده شده است که هنوز بالقوه هستند. شایان ذکر است که کتاب اصلی در بسیاری از دانشگاه های معتبر دنیا در درسی با عنوان شبکه های نرم افزار محور یا مفاهیم پیشرفته در شبکه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی تدریس میگردد.

درباره جلد دوم کتاب شبکه های نرم افزار محور


تصویر جلد کتاب شبکه های نرم افزار محور SDN Software-defined networks Book First volume

دکتر احمدرضا منتظرالقائم دانشگاه اصفهان

شبکه سازی نرم افزار محور چیست؟ چرا و چگونه چنین طوفان و هیاهویی را در صنعت شبکه به وجود آورده است؟

شبکه های رایانه ای، جهان را محسور خودشان کرده اند و اینترنت به عنوان بزرگترین شبکه در تاروپود جهان ریشه دوانده و پیوندی عمیق با فناوری و توسعه دنیا برقرار کرده است. اما پیچیدگی زیاد این شبکه وسیع، مدیریت آن را سخت و سرعت نوآوری را برای آن کم کرده است. سوئیچ های سخت افزاری غول پیکر، که در هسته اینترنت جاخوش کرده اند، اجازه هیچ گونه انعطاف پذیری را برای سیاست ها و الگوریتم های توزیع شده شبکه نمی دهند. الگوهای ترافیک شبکه تغییر کرده است، حجم عظیم داده ها به پهنای باند بیشتر، نیازمند هستند و در مجموع، معماری سنتی شبکه های رایانه ای، دیگر پاسخگوی نیازهای جدید صنعت شبکه سازی نیست. اینجاست که مفهوم شبکه های نرم افزارمحور ، معماری شبکه را متحول می کند. در این معماری جدید، سطوح داده و کنترل از یکدیگر جدا هستند؛ شبکه ها هوشمندتر، کنترل پذیرتر و قابل برنامه ریزی می شوند. سطح کنترل، یک دیدگاه جامع از وضیعت کل شبکه و منابع آن فراهم می کند که بر مبنای آن مدیریت یکپارچه و بهینه شبکه امکان پذیر است.
نویسندگان این کتاب می گویند : وقتی ایدة نوشتن این کتاب در ذهن ما نقش بست، بخشی از انگیزة ما در این راستا، نبودِ مرجعی مناسب بود که بر SDN مرور جامعی کرده باشد. حتی ما که به صورت حرفه ای درگیر فناوریهای SDN بودیم، با اطلاعاتی مربوط به SDN مواجه شدیم که عمدتاً در هیچ یک از منابع وجود نداشت. متوجه شدیم که این موضوع برای تعداد بسیار زیادی از متخصصان یک مشکل بزرگ است که مستقیماً با Software Defined Networking کار نمی کردند ولی باید در موردِ آن می دانستند؛ بنابراین، هدف کلی ما از نوشتن این کتاب، توصیف محیطی است که SDN در آن رشد کرده است، تعیین ویژگی هایی که آن را از فناوریهای رقیب متمایز میکند و تشریح تأثیرات بیشمار و مهمی که این فناوری نوظهور داشته است. یکی از چالشهای نوشتن سریع کتاب دربارة این فناوری این است که یک هدف متحرک است که به سرعت در حال تکامل است.
بند قبلی که سه سال پیش در ویراست اول نوشته شده بود، هنوز صادق است. بسیاری از فناوریهایی که در دامنة رادارِ اولین ویرایش ما قرار نداشتند، اکنون بخش معمولی از SDN به حساب می آیند. ما عمداً از رویکردی جامع در عنوان استفاده کردیم. امروزه از ایده های رقیب زیادی استفاده میشود که همگی می خواهند سوار ارابة SDN شوند. در واقع، اندازة این واگن ظاهراً محدودیتی ندارد. خوانندة ما با هر جنبه یا نوعی از فناوریِ SDN که بخواهد کار کند، حداقل امیدواریم که با خواندن این کتاب خواهد توانست که آن را در بستر گسترده تری از SDN قرار دهد. به این منظور، تلاش می کنیم تا تعاریف گوناگونی را از SDN ارائه کنیم. امیدواریم که به هیچ خوانندهای برنخورد که در به کارگیری تعریفِ SDN در این کتاب، متعصبانه رفتار نکرده ایم.

مطالب و موضوعات در جلد دوم کتاب شبکه های نرم افزار محور


موضوعات کتاب شبکه های نرم افزار محور

  • مجازی سازی توابع شبکه Network Functions Virtualization (NFV)
  •  مفهوم Network Softwarization
  •  SDN در شبکه های سیار و نوری
  •  کنترل کننده های OpenDayLight و ONOS
  •  شبکه سازی OpenStack
  •  انواع و جزئیات اپلیکیشن های SDN
  •  کنترل کننده Floodlight
  •  مجازی سازی شبکه WAN: SD-WAN
  •  تراشه های راهگزینی مجهز به SDN
  •  استارت آپ ها و صنایع حوزه SDN
  •  شبیه سازها و ابزار تست SDN
  •  برنامه نویسی شبکه و کد جاوای اپلیکیشن لیست سیاه درSDN

سرفصل های جلد دوم کتاب شبکه های نرم افزارمحور

  • فصل۹: SDNدر سایر محیط‌ها/۱
  • فصل ۱۰: مجازی‌سازی توابع شبکه/۴۱
  • فصل ۱۱: بازیگران اکوسیستم ۶۳SDN
  • فصل ۱۲: اپلیکیشن‌های ۹۵SDN
  • فصل ۱۳: SDN متن‌باز/۱۴۵
  • فصل ۱۴: پیامدهای کسب‌وکار/۱۸۵
  • فصل ۱۵: آینده ۲۲۹SDN

اطلاعات بیشتر و تهیه جلد دوم کتاب شبکه های نرم افزار محور

مقدمه مترجم - دکتر احمدرضا منتظرالقائم

سیر تکاملی دستگاه ها و تجهیزات کاربران، مجازی سازی سرورها، مراکز داده مدرن و ظهور سرویس های ابری و اینترنت اشیا به بازبینی معماری رایج شبکه های کامپیوتری منجر شده است؛ معماری ایستایی که برای ارتباطات پویا و نیازهای متنوع امروز کافی نیست. میزان و الگوی ترافیک در شبکه و اینترنت به طور درخور توجهی تغییر کرده است. تعداد کاربرانی که از طریق تجهیزات هوشمند شخصی به شبکه متصل می شوند، به شدت رو به افزایش است. هدایت، پردازش و ذخیره سازی حجم عظیم داده ها به مدیریتی هوشمندانه تر از منابع شبکه نیازمند است. عدم مقیاس پذیری، وابستگی به سخت افزار و کیفیت سرویس محدود از دیگر مشخصه های معماری سنتی شبکه هاست. همه این عوامل، ما را به نقطه ی پارادایم شیفت در طراحی شبکه های نوین و استفاده از شبکه های نرم افزار محور رسانده است. این مفهوم جدید، مدیریت یکپارچه و متمرکز، خودکارسازی فرایندهای شبکه، قابل برنامه ریزی بودن شبکه، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری و نوآوری را در شبکه به ارمغان می آورد.

درباره نویسنده کتاب - پول گورانسون - چاک بلک - تیموتی کالوِر

پول گورانسون او عضو هیئت مدیرة Tallac Networks است. گورانسون لیسانسش را در رشتة روانشناسی از دانشگاه براندایس در سال 1975، فوق لیسانس مهندسی رایانه اش را از دانشگاه بوستون در سال 1981 و دکترایش را در رشتة علوم رایانه از دانشگاه نیو همپشایر در سال 1955 دریافت کرد. او به دوی ماراتون، کوهنوردی، ورزش سه گانه، غواصی و طبیعت علاقمند است. وی در بیش از صد مرحله دوی ماراتون، چندین مسابقة سه مرحله ای مردان آهنین، دوره های بی شمار فوق ماراتون از جمله Leadville Trail 100 شرکت داشته و مربیِ PADI Scuba است، مسیر پیاده رویِ Appalachian را به طول حدود 3523 کیلومتر با زانوی مصنوعی اش در سال 2015 به پایان رساند

چاک بلک اخیراً مشغول آموزش مهندسان و مشتریان فروشندگان عمدة تجهیزات شبکه سازی در حوزه های توسعة اپلیکیشن های SDN در SDN Essentials بوده است. وی نوآور و خلاق محصولات چندگانة شبکه سازی برای HP در زمینه های کنترل دسترسی به شبکه و امنیت بوده است و 11 ثبت اختراع در این زمینه ها دارد. قبل از این کار، محصولاتی را در زمینة مدیریت شبکه برای سازمان نرم افزاریِ HP توسعه میداده است. برخی از اولین اپلیکیشن های کشف توپولوژی شبکه را در نخستین روزهای شبکه سازی محلی ایجاد کرده است. آقای بلک دارای لیسانس و فوق لیسانس علوم رایانه از دانشگاه ایالتی پلیتکنیک کالیفرنیا، سان لوئیس اوبیسپو است.

تیموتی کالوِر او در دوران استادی اش در دانشگاه تگزاس، واقع در دالاس، درس های لیسانس را در رشته های علوم رایانه و مهندسی نرم افزار ایجاد کرده و آموزش داده است؛ همچنین رهبری برنامه و دورة آموزشی شبکه سازی نرم افزارمحور را برعهده داشته است. در دهة 1990، قبل از پیوستن به دانشگاه تگزاس در دالاس، وی کلاسه ای زبان رایانه و مقدمه ای بر علوم رایانه ای را در یک کالج محلی واقع در دالاس برگزار می کرده است. کالوِر جایزة خدمات داوطلبانة ریاست جمهوری ایالات متحده را از سال های 2011 تا 2014، به دلیل فعالیت های داوطلبانه اش برای جامعه دریافت کرد؛ از جمله به دلیل به کارگرفتن برنامه های آموزشیِ STEM (مهندسی فناروی علوم و ریاضیات) در مدارس راهنمایی و دبیرستان. او به صورت مشتاقانه و داوطلبانه این دوره ها را به دانش آموزان آموزش می داد

این کتاب در چه زمینه ها و چه کسانی مناسب است ؟

حقیقت این است که تغییر گسترده ای در صنعت شبکه سازی در حال وقوع است و عوامل آن بسیار ساده هستند؛ میتوانید خط مستقیمی از خیزش رایانش ابری و تحرک پذیری به SDN، شبکه سازیِ باز یا شبکه های قابل برنامه نویسی یا هر چیزی بکشید که دلتان می خواهد به آن بگویید. اگر میخواهید به دل تبلیغات و هیاهو بزنید و درک جامعی از SDN و نحوة کمک آن به تغییر شکل صنعت شبکه سازی پیدا کنید، قطعاً خواندن این کتاب را پیشنهاد میکنم.
این کتاب برای تمامی کسانی مناسب است که به شبکه سازی و شبکه سازی نرم افزارمحور علاقمند هستند؛ از جمله برای دانشجویان کارشناسی و دانشجویان کارشناسی ارشد و نیز برای متخصصان شبکه سازی و مدیران IT؛ بسیار خودکفاست و بهره مندی از آن به دانش گسترده ای در زمینة شبکه سازی نیازی ندارد؛ این کتاب با ارائة تاریخچه ای مختصر از شبکه سازی و با توصیف فناوری ها و چشم انداز صنعتی و در نهایت ایجادِ OpenFlow و SDN ، مباحث ارزشمندی را به خواننده عرضه میکند. اگر شما یک معمار شبکه یا مدیرِ IT هستید و می خواهید راهکارهای متعدد را با یکدیگر مقایسه کنید که ادعا میشود، مبتنی بر SDN هستند ولی ظاهراً بر فناوری های بسیار مختلف متکی هستند، نویسندگان این کتاب، مبنای مستحکمی فراهم آورده اند تا از طریق آن بتوانید رویکردهای مختلف و رقیب موجود به SDN را در بازار درک و ارزشیابی کنید.


مناسب برای موضوعات
  • SDN

  • Software-defined networks

  • Software-defined networking

  • OpenFlow

  • Network Softwarization

  • OpenDayLight

  • Cisco

  • مجازی سازی توابع شبکه

  • شبکه های نرم افزار محور


مناسب برای
  • رشته مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی
  • رشته مهندسی کامپیوتر گرایش فناوری اطلاعات
  • درس شبکه های پیشرفته

  • درس شبکه های کامپیوتری

  • درس مفاهیم پیشرفته در شبکه های کامپیوتری

  • درس مباحث ویژه در شبکه های کامپیوتری

  • منابع کنکور دکتری مهندسی کامپیوتر

  • منابع کنکور ارشد مهندسی کامیپوتر

  • رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار
  • رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه
  • رشته مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار
  • رشته مهندسی کامپیوتر امنیت

کتاب شبکه های نرم افزار محور (رویکردی جامع) نوشته پاول گورانسون و همکارانش پانزده فصل دارد که ترجمه آن در دو جلد ارائه شده است. در جلد اولِ ترجمه این کتاب و در قالب هشت فصل ابتدایی، مباحث مهمی از جمله چرایی شبکه های نرم افزار محور، نحوه پیدایش آن، نحوه عملکرد و مشخصات فنی پروتکل هایش بررسی شدند. همچنین تعاریف گوناگونی از منظرهای مختلف برای این شبکه ارائه گردید. در نهایت، به کارگیریِ این شبکه در مراکز داده بررسی شد. در جلد دوم، هفت فصل باقیمانده از کتاب اصلی ترجمه شده است. مباحثی که در جلد دوم مطرح می شود شامل شبکه های نرم افزار محور در سایر محیط ها از جمله شبکه های سیار و نوری، مجازی سازی توابع شبکه، بنیاد شبکه سازی باز و بازیگران اکوسیستم آن است. همچنین انواع اپلیکیشن های شبکه های نرم افزار محور، انواع کنترل کننده های این شبکه، شبیه سازهای مختلف و نمونه هایی از پروژه های متن باز این شبکه بحث و بررسی می گردد. در دو فصل آخر نیز کسب و کارها و استارت آپ های پیرامونش و نیز آینده این شبکه و موضوعات بازی آورده شده است که هنوز بالقوه هستند. شایان ذکر است که کتاب اصلی در بسیاری از دانشگاه های معتبر دنیا در درسی با عنوان شبکه های نرم افزار محور یا مفاهیم پیشرفته در شبکه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی تدریس میگردد. علاقمندان فارسی زبان این حوزه، بخصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته شبکه های رایانه ای نیز می توانند با مطالعه هر دو جلد ترجمه این کتاب دانشی عمیق و جامع از شبکه های نرم افزار محور را کسب کنند.

دیدگاه ها و نظرات درباره کتاب شبکه های نرم افزارمحور

دی. مورگان : این کتاب خوب است، خیلی زیاد در مورد OpenFlow صحبت می‌کند، انواع بسیار دیگری از SDN وجود دارد. به انواع دیگر SDN هم اشاره شده است، اما بیشتر جزئیات بر OpenFlow متمرکز است. نکته خوب این بود که اگر این کتاب جزئیات خاص Openflow را کمتر می‌کرد و عمیق‌تر به انواع دیگر SDN می‌پرداخت تا تعادل برقرار شود، خوب می‌شد. همچنین خوب می‌شد SD Access را هم به لیست اضافه می‌کردیم و به جزئیات این نوع SDN هم می‌پرداختیم.

آنشی : کتاب فوق‌العاده‌ای برای درک کلی SDN و عمدتاً OpenFlow است. این کتاب به صورت سیر تکاملی فناوری‌هایی که امروزه به SDN تبدیل شده‌اند، نوشته شده است و همچنین به بررسی این موضوع می‌پردازد که چرا برخی چیزها به این شکل هستند. من سابقه‌ای در شبکه‌سازی داشتم و این کتاب برای نگاشت اصطلاحات و مفاهیم مختلف شبکه‌سازی سنتی به SDN عالی بود. مثال‌های دقیق برای موارد استفاده مختلف، در درک آنچه ممکن است در پشت پرده اتفاق بیفتد، بسیار ارزشمند بوده‌اند. من به هر کسی که قصد دارد مشخصات OpenFlow را بخواند، توصیه می‌کنم ابتدا فصل 5 این کتاب را بخواند و سپس مشخصات را مطالعه کند.

دیوید ال استوارت : یک پوشش بسیار دقیق که برای قبولی در گواهینامه MEF به آن نیاز داشتم. قبول شدم، .